tiistai 26. tammikuuta 2016

Mukiesittely - Siis tartu tuoppiin vaan!

Siitä on jo liian kauan kun olemme viimeksi nauttineet kunnon oheistuote-esittelystä! Koska tänä aamuna sain vihdoin näppeihini pari viikkoa sitten tilaamani itseteetetyn mukin, ajattelin että olisi loistava hetki käydä läpi vähän muitakin keittiökaappeihini tiensä löytäneitä oheistuotekuppeja. Listaan esittelyyn myös kaupat, joten jos mukien ostaminen kiinnostaa, voitte mennä kurkistamaan niitä suoraan myyjän sivuille!

Alkuperäinen kuva
Lopullinen tuote!
Aloitetaan kuitenkin tekstin pääosasta, eli itseteetetystä kuvamukista! Olin hyvin tyytyväinen tässä taannoin rustaamaani Annan kuvaan, joten päätin tehdä siitä itselleni mukin (kuva oli piirretty alun perin kannustukseksi, joten toivon mukin helpottavan oloa jatkossakin). Muki on hyvin korkealaatuinen, vaikkakin alkuperäinen kuva on aavistuksen tummempi kuin painettu versionsa. Olen kuitenkin erittäin innoissani siitä, että omatekemäni kuva komistaa kupin kylkeä eikä mukia oltu myöskään hinnalla pilattu! Kylkeen painettu teksti on otettu Johanna Kurkelan laulusta ''Ei panikoida''.

Muki on tilattu webbikaupasta Photobox.fi. Olin aluksi vähän huolissani tilauksesta, sillä maksu tapahtuu yleensä etukäteen ja asiakaspalveluun saa yhteyttä vain sähköpostin kautta tai kirjeitse. Muki tuli kuitenkin hyvässä kunnossa vain muutaman päivän myöhässä alkuperäisestä arviosta, eikä kustantanut minulle kuin 14 euroa postikuluineen.

 
Puhutaanpa sitten muistakin mukeista. Nämä korkeat kaakaomukit tilasin aikoinaan UK-puolen Disney Storesta. Suurena Frozen-elokuvan fanina nämä mukit olivat ehdoton lisä kokoelmiini ja pidän niitä vieläkin oikeastaan hyllyn päällä pelkästään koristemielessä (ehkä jonain päivänä uskallan juoda niistä jotain...)
 
Syy suojelevaisuuteen saattaa johtua niiden hankkimisesta. Kun hoksasin ensimmäisen kerran, että nämä saa tilattua niinkin läheltä kuin Englannista, aloin kytätä Elsa-mukia silmä kovana. Se kun sattui olemaan aina loppuunmyyty ja haluan aina, että siskokset olisivat kokoelmissani yhdessä. Kun Elsa tuli vihdoin myyntiin, yhtäkkiä Anna olikin loppuunmyyty! Voitte kuvitella turhautumiseni. Kun vihdoin osuin kauppaan oikeaan aikaan ja molemmat mukit olivat myyntilistoilla, hyökkäsin niiden kimppuun haukan lailla!
 
Toimituskaan ei sujunut täysin ongelmitta. Kun mukit ensimmäisen kerran saapuivat, Anna olikin mennyt säpäleiksi postin käsittelyssä! Siitä sitten vain viestiä ja kuvaa Disney Storeen ja rukoilin, etten joutuisi taas odottamaan pientä ikuisuutta. Onneksi Anna-mukeja oli yhä jäljellä ja kauppa lähetti nopeasti uuden rikkoutuneen tilalle. Mukeilla oli aikamoinen seikkailu, ennen kuin ne löysivät tiensä Lumottuun Lelukauppaani. Niiden tämänhetkisestä saatavuudesta minulla ei ole mitään havaintoa, sillä itse en ainakaan enää löytänyt niitä Disney Storen UK-sivuilta myynnistä.
 
 
Pitäähän pelikokoelman ohessa olla myös ainakin yksi peliaiheinen muki! Tomb Raider on ollut lapsuudestani asti yksi suosikkipelisarjojani ja kun näin uudesta reboot-pelistä tehdyn mukin, olin täysin myyty. Tämäkin on tosin päätynyt lähinnä pelkäksi koristeeksi sen korkean laadun vuoksi.
 
Ostin kupin muistaakseni Lahden Desuconissa Urumin myyntipöydältä joitakin vuosia sitten ja muitakin peliaiheisia mukeja näyttäisi olevan myynnissä heidän verkkokaupassaan Urumi.fi. Minulla on myös hämärä muistikuva, että näitä mukeja olisi ollut myynnissä GameStop-kaupoissa.
 
 
Lisää Frozen-aiheisia mukeja! Nämä ovat aavistuksen verran pienempiä kuin muut esitellyt mukit ja uskoisin niiden soveltuvan enemmin glögilaseiksi kuin kahvimukeiksi. Nämä mukit minulla on käytössä asti ja ne soveltuvat mielestäni kokonsa puolesta oivasti myös lasten juomamukeiksi. Tilasin mukit sellaisesta hassusta verkkokaupasta nimeltään Boostep.fi, jossa riittää monenlaista fanitavaraa eri formaateista. Mukit tulevat yhdessä paketissa eikä niitä käsittääkseni voi ostaa erikseen. Kuvien outo laatu hieman huolestutti minua aluksi, mutta ilmeisesti kyseessä on ihan lisenssoitu Disney-tuote.
 
 
Hassut tekstimukit ja -paidat kuuluvat mielestäni jokaisen itseään kunnioittavan opiskelijan arkeen! Nämä kaksi mukia olivat oikeastaan lahja, jonka sain ensimmäisen muuton yhteydessä. Tätini teki oikean valinnan antaessaan minulle vasemmanpuoleisen mukin! Molemmat on ostettu Prismasta ja uskoisin että näitä löytyy myös muilta kodintarvikeosastoilta kautta maan.
 
Ps. En oikeasti ole noin turhantarkka mukeistani kuin oikeanpuolimmainen väittää. Ehkä.
 
 
Vähän vanhempaa mukisukupolvea. Nämä saattavat olla vanhimmat mukit, jotka olen itse hankkinut. Kuinka moni muistaa R-kioskin kampanjan, jossa jaettiin tarroja (vai leimoja?) ostamalla tiettyjä tuotteita ja kun niitä oli kerännyt tarpeeksi, sai lahjaksi tuollaisen koiramukin tai suuren pehmolelun, jolla oli valtava kuono. Olin muistaakseni vielä yläasteella, kun kampanja oli käynnissä ja onnistuin keräämään tarroja kolmeen palkintoon; näihin kahteen mukiin ja yhteen isoon koirapehmoon. Muistan myös, että tein kaikkeni saadakseni tuon ihanan mäyräkoiran. Beagle oli vähän 'no, käytetään loput tarrat nyt johonkin'-tyylinen ratkaisu.
 
Mukit ovat mukavan isoja vielä näin vanhalla iällä ja käytän niitä säännöllisesti kaakaomukeina, sillä niiden reunat ovat todella paksut ja ne pitävät juoman lämpimänä kauan. Lisäksi ne on poikkeuksellisen helppo pestä, muihin mukeihin tuppaa jäämään merkkejä käytöstä, mutta ei näihin. Tietenkin juon juomani ilman pikkupehmoja mausteena.
 
 
Ja tähän loppuun vielä yksi muki, ei niinkään mikään keräilykappale, mutta kuitenkin kaikkein rakkain kaikista! Kirpputorilta aikanaan kahdella eurolla ostettu korvaton mäyräkoiramuki! Tähän ei kukaan vieras saa koskea (muutamaa poikkeusta lukuunottamatta) ja koska käytän sitä joka aterialla, käytön jäljet ovat kuvassa selkeästi näkyvissä. En kuitenkaan usko, että pystyn siirtämään mukia vitriiniin, ainakaan aivan vielä...

Tässä kaikki tällä kertaa! En ole mukeja keräillyt yhtä innokkaasti kuin muita tuotteita, koska yksi ihminen ei oikeastaan tarvitse niin mahdottomasti juomakuppeja... Minulla on kuitenkin suunnitelmissa kerryttää tiskikaappia ainakin muutamalla peliaiheisella mukilla, jos nämä sattuvat kävelemään vastaan. Löytyykö teiltä kaapeista yhtä jännittäviä mukeja?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti