lauantai 25. kesäkuuta 2016

''This is where I start to have fun.''

Tervehdys kaikille pitkästä aikaa täältä uudesta olinpaikastani!

Arvasitte oikein, sillä olen vihdoin ja viimein muuttanut pois kaupungista maaseudun ihanaan rauhaan! Valmistuin ammattikoulusta ja kannan tätä nykyä media-assistentin arvokasta titteliä. Töitä ei ole vielä tuoreelle työntekijälle herunut, mutta se ei lainkaan haittaa. Ehdin mukavasti nauttia auringosta ja järjestellä kotiani uuteen uskoon.

Koska tavarat ovat viimein alkaneet löytää paikkaansa, ajattelin että olisi uuden kokoelmaesittelyn aika. Ulkona paistaa aurinko ja ilma on lämmin, joten en keksi mitään parempaa kuin puhua vähäpukeisista, hyvännäköisistä naisista.


Tomb Raider, Lara Croft, on lapsuudensankarini. Tämä nainen ilmestyi pelimaailmaan seksikkäänä, mutta myös vallankumouksena tuulahduksena vuonna 1996 ja olen siitä lähtien seurannut ja pelannut TR-pelejä aina nykypäivään asti. Olen kartuttanut kokoelmaani usealla Tomb Raider-aiheisella esineellä ja hiljattain hankin kaikki pelit itselleni Steamin alennusmyynneistä. On siis mielestäni aika kurkata, mitä kaikkea nurkissa pyöriikään Laran nimissä...

Mutta ensin, musiikkia, maestro!


Aloitetaan vuonna 2013 julkaistusta reboot-sarjasta, jonka ensimmäinen osa on yksinkertaisesti nimetty Tomb Raideriksi. Vaikka olenkin pienestä asti seurannut Laran seikkailuja ja monet samanikäiset nillittävät aikuisen, upean seksipommin muuttuneen liikaa inhimilliseksi nuoreksi, jolla on vaikeuksia selvitä eteen heitetyistä haasteista, itse en näe tässä mitään vikaa. Hahmokehitys on yksi asia, joka Laran peleistä usein puuttui. Meille oli tärkeämpää seikkailu kuin nähdä hahmo Laran muotojen takana. Vuoden 2013 Tomb Raider teki tämän rebootin mielestäni erinomaisesti ja on houkutellut uuden sukupolven Laran maailmaan. Siksi hahmo on edelleen olemassa, toisinkuin hänen aikanaan syntyneet muut yhtä nimekkäät hahmot.Kun kuulin rebootista, minun oli pakko ennakkovarata Tomb Raider Survival Edition. Kyseinen teos oli myynnissä vain ennakkovaraajille ja nykyäänkin sitä on vaikea löytää. Peli tuli upeassa metallilaatikossa, joka muistuttaa tarinassa esiintyvän Endurance-laivan hätäkalupakkia. Paketti on mielestäni erittäin komean näköinen!

Puhutaan pelilevystä myöhemmin. Paketin mukana tuli myös muunlaista sälää, jotka eivät ole ihan tavanomaisia. Erityisen huomioonotettava esine on Lara Croft-figuuri, jolla on liikuteltavat nivelet ja useita vaihtokäsiä, sekä pelin tärkeimmät aseet. Jonakin pilvisenä, hieman sateisena päivänä voisin lainata ystäväni järjestelmäkameraa ja etsiä sopivan paikan jossa kuvata tätä kaunista figuuria, nyt sisällä otetut kuvat eivät tee sille oikein oikeutta...
Figuurin lisäksi mukana tuli myös säänkestävä selviytymispussi, johon on printattu pelissä esiintyvät taitokuvakkeet.
Huomatkaa elegantit kulmakarvat.

Itse pelilevyn sisältävä laatikko on myös melkoinen möhkäle. Se sisälsi jos jonkinlaista lipuketta, muun muassa pienen taidekirjasen, osan pelin soundtrackistä ja ladattavia erikoisaseita ja -asuja niin Tomb Raider- kuin Hitman: Absolution-peliinkin. Square Enix toimi molempien nimikkeiden julkaisijana peräkkäisinä vuosina, mikä selittää yhteyden.Myös seinälle löytyi koristetta. Paketin mukana tuli komea juliste, joka on roikkunut useammankin asunnon seinällä. Kääntöpuolelta löytyy pelin kartta. Julisteen alle pääsi Hukkiksen piirtämä upea kuva Lara Croftista! Kiitos paljon, kamu!

Hukkiksen muita töitä pääsette ihastelemaan osoitteessa http://hukkis.deviantart.com

Taidekirjan mukana tuli myös pelistä tuttu vihreä koru,
joka heilahtelee Laran kaulassa.
2013-vuoden Tomb Raider on peli, josta minulta löytyy eniten keräilytavaraa. Ennen tätä Laran suosio oli ollut hiipumassa jo pitkään eikä lapsena tullut ajateltua, että Larasta olisi tehty useita erilaisia keräilytavaroita. Blogia ennen lukeneet muistavat varmasti mukin, jonka esittelin aikaisemmin.

Meikäläisen rakkaus taidekirjoja kohtaan heräsi samoihin aikoihin pelin julkaisun kanssa. Tästä syystä kirjahyllyä koristaa myös Tomb Raiderista julkaistu taidekirja, The Art of Survival. Kirja on kattava pakkaus täynnä mielenkiintoista triviaa ja upeaa silmänkarkkia, joten se on kannattava ostos kaikille pelistä pitäneille. Taidekirja ei ole ainoa opus, sillä hyllystäni löytyy myös pelin Limited Edition-strategiaopas. Myönnän että en ole vielä kyseistä opusta avukseni käyttänyt, mutta ehkä jonain päivänä haluan sataprosentittaa tämänkin seikkailun, heh... Ainoa ihmetys näiden teosten välillä on se, että taidekirja on pehmeäkantinen ja strategiaopas kovakantinen. Outoa...

Jonain päivänä esittelen kirjojen sisältöä tarkemmin.
Seuraavana esittelylistallani on toinen möhkälepaketti. Lara Croft and the Temple of Osiris julkaistiin joulukuussa 2014 ja se on jatkoa Lara Croft and the Guardian of Light-pelille. Molemmissa peleissä on samankaltainen isometrinen kamerakulma ja pelaaja voi pelata kavereiden kanssa, mistä johtuen pelisarja ei kanna Tomb Raiderin nimeä. Itse en ole pelannut kumpaakaan (vielä), mutta ennakkokuvien perusteella molemmat pelit näyttävät ja kuulostavat mielenkiintoisilta.

Itse paketti...

...ja sen sisälmykset.

Peli löysi tiensä hyllyyni rakkaudestani Laraan (ja isoihin pelipakkauksiin). Olin kuolannut tätä kyseistä Gold Editionia jo pitkän aikaa, kunnes löysin sen hävyttömän halvalla hinnalla pelikaupasta. Gold Edition ei vain ainoastaan näytä tyylikkäältä, mutta sekin sisältää melkoisen määrän rihkamaa, muun muassa pienen, tyylitellyn Lara-figuurin (jolla on hurjasti vaikeuksia pysyä pystyssä), taidekirjasen, kartan pelimaailmasta ja tietysti pelin lisäosineen. Kenties jonain päivänä pääsen kokeilemaan tätäkin teosta, mutta nyt peli saa komeilla muiden oheistuotteiden seassa pelihyllyssäni.

 
Ei ole Lara Croft-fanitusta ilman Tomb Raider-leffapakettia! Ei ole väliä kuinka moni ihminen nykyään sylkee videopelielokuvien päälle, itselleni näissä leffoissa on mahdottomasti nostalgiaa ja ne ovat mielestäni kelpo toimintapaketteja. Lara esitetään niissä erinomaisena haudanryöstäjänä, jonka luonne ja hurjuus ovat osuneet nappiin. Puhumattakaan tietenkin upeasta Angelina Joliesta... Olen suojellut tätä pakettia pennusta asti ja vielä nykyäänkin jaksan hehkuttaa kuinka paljon lisämateriaalia DVD:issä tuolloin oli. Lara Croft: Tomb Raider-elokuvan mukana tulee jopa demo Tomb Raider Chronicles-pelistä! Kuinka monen DVD:n mukana tuli pelidemo?!


Jonain päivänä saatan tehdä syvemmän analyysin näistä elokuvista, mutta en vielä tällä kertaa.


Viimeisimpänä, muttei vähäisimpänä; itse pelit. Jonain päivänä aion omistaa kaikki pelit fyysisinä kopioina (konsolilla ei ole väliä), mutta tällä hetkellä omistan vain kahdeksan. Lara Croft and the Temple of Osiris (PC, hukkasin sen kuvasta), Tomb Raider Anniversary (PC, tämänkin hukkasin kuvasta!), Tomb Raider (2013, PC), Rise of the Tomb Raider (uusin peli koko sarjassa, ja vieläkin kesken!), Tomb Raider: Underworld (PS2), Tomb Raider Chronicles (PS1), Tomb Raider II (PC, suosikkipelini koko sarjasta) ja Tomb Raider (1996, PC).

Pelit omistan tietysti kaikki, kiitos Steamin alennusmyyntien.
Tähän loppuun mainostan vielä häpeilemättömästi Youtube-kanavaani, jonne olisi tarkoitus koota let's play-sarjat kaikista tähän mennessä ilmestyneistä Tomb Raider-peleistä. Vain vuoden 2013 rebootin läpipeluu löytyy ja Rise of the Tomb Raider sekä Tomb Raider Anniversary ovat vielä kesken, mutta hitaasti mutta varmasti pääsen päämäärää kohti...


Löytyykö teiltä mitään kivoja peliaiheisia juttuja hyllyistänne? Kuka on teidän lapsuudensankarinne?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti